Bergsmeditation i grupp

Bergsmeditationen är en meditationsmetod för personlig utveckling. Du får med BMs skonsamma sätt hjälp att möta dig själv och ditt inre känsloliv, du kan få hjälp att hitta de verktyg för lösa upp de eventuella känslomässiga blockeringar som hindrar dig från att nå din fulla potential. Metoden hjälper dig även att utveckla din intuition.

Ibland kan man känna sig som om man sitter fast, känna sig frustrerad, trött, rastlös utan att egentligen veta varför…. Så har det varit för mig när jag inte lyssnat inåt. Då har BM varit ett bra redskap för att få insikt i vad det är som jag inte kan se i min vardag, men som ändå påverkar mig.

Om man är ny inför BM så kan det kännas svårt att förstå vad meditationen innebär, så för att ge er en bild av hur Bergsmeditationen kan arbeta, så tänkte jag berätta om min resa tillsammans med BM. 

Anmäl dig via länken: Boka Bergsmeditation i grupp - Amorinas - Bokadirekt

Min första kontakt med BM var när jag var på en vårvecka i Fanthyttan hos Terry Evans, som är skaparen av metoden. När jag kom dit var jag ett nervvrak, sönderstressad och ganska så tom. Jag hade tre pojkar hemma, 9,7 och 5 år gamla, varav de två yngsta har kroniska sjukdomar som gjorde/gör att de behövde vård av mig i hemmet. Jag var totalt slutkörd, all min tid och fokus hade under flera års tid legat på mina pojkar. Medicinska utredningar, det ena sjukhusbesöket efter det andra och aldrig friska barn, det tär på en och nu var jag nära botten. Så där satt jag alltså, trött, rädd, hade aldrig varit borta från mina barn över natten och som ALDRIG har lyckats meditera....aldrig....eftersom mina tankar alltid smet iväg på annat håll så fort jag provade. Så när Terry säger att det är dags att meditera, blev jag väldigt nervös...hjälp hur ska det här gå! Och med Terry dessutom, som kommer att "se" att jag försvinner i mina tankar och inte "sköter" mig!! Att göra allt på rätt sätt var ett av mina issues! Men så börjar Viktoria, Terrys tolk, att guida oss och det funkade! Jag såg inte allt jag "skulle" se, men jag kunde "känna det" och mina tankar irrade inte iväg. 

Vi mediterade varje dag och när jag kom hem fortsatte jag med det. För mig tog det tid innan jag verkligen kom in i meditationen, men ju mer jag mediterade desto lättare blev det och tillslut så vågade jag släppa på kontrollen och min tillit för metoden ökade. Jag fick möta känslor som jag trodde var bearbetade men som fortfarande låg kvar inom mig och hindrade mig i olika situationer, men jag fick också uppleva så otroliga saker och upptäcka vilken styrka jag bar på. 

Jag lever själv med en kronisk sjukdom som heter Ehlers Danlos Syndrom, kort beskrivet så leder den till luxationer och kroniska muskelinflammationer, vilket i sin tur leder till konstant smärta. Jag gick på starka mediciner och hög dos blodtryckssänkande mediciner. Efter ett halvår med BM var blodtrycksmedicinen borta och sedan 2015 är jag utan smärtstillande... Helt utan! Det enda jag tar idag är vitamintillskott och mineraler. Jag har hittat tillbaka till min styrka och glädje. Jag är inte på något sätt smärtfri, det kommer jag aldrig att bli, men jag har lärt mig hantera och förhålla mig till smärtan på ett annat sätt.

Jag kan inte säga hur BM kommer att arbeta tillsammans med dig, utan detta är min erfarenhet, min resa. Din resa kommer vara din, på ditt sätt. Det jag kan säga är att oavsett så kommer den ge dig möjlighet att öppna nya dörrar i ditt inre och yttre liv och hjälpa dig i din personliga utveckling.....hur, det återstår att se. 

Självklart råder tystnadsplikt. 

En termin är 8 träffar och vi träffas varannan vecka.

Kostnad per termin: 2000 kr

2022-12-18 12:11